Forest Diva
За нас

За нас

За Forest Diva

„Природата обича семплостта, а природата не е глупава.”

~Исак Нютон 

Природата приветства простичкия, непринуден и чист начин на живот, а ние във Forest Diva вярваме в мъдростта на природата. Създали сме топло и уютно място, напълно откъснато от цивилизацията сред горите на Родопа планина, на отсрещния бряг на язовир Въча, което ни прави достъпни единствено по вода с осигурен от нас превоз. Тук почитаме величието на майката Природа и нейните блага, като се стремим да живеем в хармония с нея, пазейки я непокътната. Мисията на Forest Diva е да предоставя магично пространство за отдих, срещи и събития в прегръдката на планината, в тишината на гората сред чист, лечебен въздух и спиращи дъха гледки към кристалните води на язовира. 

Forest Diva е мястото за Вас, ако:

Организирате йога ритрийти, спортни лагери, творчески работилници и обучителни семинари. Forest Diva разполага със зала за йога и събития, подходяща за обучения и практики. В топло време събитията могат да бъдат изнесени навън около открития басейн или обособените за отдих кътове със запленяващи гледки към язовира. Зимата пък приветства гостите на Forest Diva с уюта и топлината на горяща камина и дълги, непринудени и откровени разговори далеч от забързания ритъм на града.

Обичате природата и сте любители на екотуризма, както и на алтернативните и устойчиви видове туризъм. В радиус от 20 км около Forest Diva няма населени места, което прави местността уникална и абсолютно незасегната от човека с изключително богато биологично разнообразие – както билки и растения, така и диви животни, риби и многобройни видове птици.

Мястото е подходящо за преходи в планината, разходки по екопътеки, фото туризъм, риболов, наблюдение на птици и животни и други. 

Имате нужда от глътка въздух и поглед навътре. Престоят във Forest Diva предразполага към уединение, преосмисляне и едно по-дълбоко свързване с нас, самите. Природата дава мир, хармония и отговор на повечето въпроси.

Искате да направите добро дело и бъдете доброволец  във Forest Diva, за да подпомогнете нашата мисия и развиване на дейността ни, а в замяна ние ще ви осигурим безплатен престой и храна и достатъчно време за себе си. 

Иван Бахчевански, основател на Forest Diva и защитник на дивата природа

„Често казвам, че лимитът на човешките възможности е в собствените ни глави и Forest Diva е доказателството. Когато преди 10 години, в един обикновен риболовен ден, намерих това място, нещо в мен подсказа, че то е намерило мен и вече нищо няма да е същото. Мистичността на Родопите, коренът на българщината, съхранен в недрата й, звукът на гайди, пронизващ нощем тишината сякаш от прадревни времена, кристалните води на язовир Въча, идващи чак от пещерата “Дяволското гърло” (линк блог)- най-мистичната в България, магията на това място – магия, която усетих тогава, която усещам и днес – е магията, която се стремя да пазя, съхранявам и предавам на гостите тук.

Създаването и изграждането на мястото през язовира без сухопътна връзка, без електричество и възможност за използване на технически средства, както и целият ежедневен труд по поддържане, развиване и разрастване на мястото вече толкова години, са свръхчовешки подвиг и едва ли друг на мое място би се подложил на това. Но когато съм свързан със сърцето на природата, усещам призванието и мисията си аз, самият да създавам пространство и възможност на хората да се докоснат до същността й, да бъдат по-силно свързани с нея и със себе си, по-чисти и осъзнати на тръгване оттук и по-смислени в живота и в делата си, когато се върнат обратно в ежедневието.”

Повече за лечебния въздух в Родопа планина – ТУК

Повече за пещерата “Дяволското гърло” – ТУК

Повече за българската гайда – ТУК

ОТЗИВИ

Таня Хараламбова – йога инструктор и създател на OumLife 

Когато видиш или отидеш на едно място, веднага разбираш дали е твоето или не. Аз така действам с всичко. Мястото,  Forest Diva, местоположението… Всичко това тук ни кликна от раз.

Място, на което знам, че ще се върна. Топло и уютно, като усещане за у дома.

Знаем, че продуктът е резултатът на създателя – е това е домакинът/хaзяйнът Иван, който е емблемата на мястото си!

Уникално, откъснато, приветливо, топла и вкусна, с любов приготвена храна, чисти завивки, йога зала… Какво повече ни е нужно за един прекрасен йога ритрийт в планината…

Енергията и преживяването ни тук беше и си остава Вълшебно!

Благодарим от сърце!

Дора Дамянова – гост на Forest Diva

Мястото е повече от прекрасно! Изключително уютно и спокойно. Предлагат невероятна домашна храна. Тишината и спокойствието се нарушават само от щурците, вятъра и “домашната” лисица, която минава да каже “здрасти” 🙂

Има еко пътеки за разходка, както и разходка с лодка. 

Домакините са мили, гостоприемни и пълни с истории, но в никакъв случай, няма да ви се натрапват, ако искате да си почивате.

Захранването им идва от слънчеви панели, затова не си носете сешоари 🙂

След всяко хранене измивахме чиниите си, но след такава вкусотия, те бяха прилежно обрани, та упражнението отнема не повече от минута.

Вечер може да се запали лагерен огън на специално за целта място и да се насладите на пукота на дърветата и звездното небе.

Горещо препоръчвам за хората, които обичат да са близо до природата, на чист въздух, може да се лови и риба, или просто да напълните очи и душа с гледки.

Сватбен фотограф Яни Яков – доброволец и гост на Forest Diva

Като артист обичам да бъда далеч от цивилизацията. Търся тихи и спокойни места сред природата, на които да се заредя позитивно, както и да получа вдъхновение в работата си. Forest Diva ми даде не само това, а и много повече. Мястото е толкова магнетично, че ти се иска да останеш там не с дни, а с месеци. Иван (собственикът) е невероятно добър и много интелигентен човек, с когото е удоволствие да се комуникира. Отдал е живота си на създаването и развитието на мястото, затова с радост помагам като доброволец. Призовавам всички добри хора да отидат там, за да усетят магията на Родопите и да помогнат за съхраняването на това вълшебно място.