Forest Diva
Разходка по екопътеки

Разходка по екопътеки

Разходка по екопътеки

Forest Diva предлага възможност за разходка по множество екопътеки из горите на Родопите. Най-популярната разходка е тази до Кръста, изграден от самия основател на Forest Diva  (линк към Иван биото) заедно с група съмишленици с невероятна гледка към язовира. 

Местността, в която се намира Forest Diva, е била махала на античното село Форцово, разположено непосредствено зад връх Гарваник. Запазени са антични пътища, забравени от столетия, които минават през девствени гори, пазещи незнайни тайни за времената, когато са били обитавани. Екопътеката до връх Гарваник, който се намира точно над Forest Diva, предлага една зареждаща духа разходка. 

От върха се открива невероятна гледка към язовир Въча и китните била на Родопите. Името Гарваник подсказва, че местността е обитавана от едър вид планински гарван, срещан на места в Европа, Азия, Северна Америка и Северна Африка, но никъде многоброен. У нас това е рядка птица, живееща на значителна планинска височина и затова е включена като защитен вид в Червената книга на България.

Виж повече за Екопътеката до връх Гарваник